Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο τέλειος μουσακάς!


Τι χρειαζόμαστε:


Για την παρασκευή του κιμά
  • 300 με 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 τομάτες στο blender
  • αλάτι/πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • τριμμένο κεφαλοτύρι

Πως το κάνουμε:

  1. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια
  2. Αραδιάστε τα σε λαμαρίνα, ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατίστε τα ελαφρά
  3. Βάλτε τη λαμαρίνα στο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς στο 1ο ράφι για περίπου 40 με 50 λεπτά, να μην έχουν υγρά
  4. Παρασκευάστε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τη συνταγή που έχω δημοσιεύσει στο site
  5. Μόλις φτιάξετε τη μπεσαμέλ καλύψτε τη με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα
  6. Κιμάς: Σε κατσαρολάκι σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο ή αν θέλετε για πιο ελαφρυά γεύση, απλά βράστε το με τον κιμά
  7. Προσθέστε τον κιμά να ροδίσει
  8. Ρίξτε την τομάτα, αλάτι πιπέρι, κανελίτσα και νεράκι, όχι πολύ
  9. Σιγοβράστε μέχρι να πιεί τα υγρά του
  10. Σε ταψί βάλτε 1 στρώση μελιτζάνες και 1 στρώση κολοκυθάκια
  11. Αν σας περισσεύουν, επαναλάβετε
  12. Απλώστε παντού τον κιμά
  13. Απλώστε και την μπεσαμέλ, να καλύψει όλη την επιφάνεια
  14. Πασπαλίστε με το τυρί
  15. Ψήστε στους 200 βαθμούς να ροδίσει η μπεσαμέλ και να λιώσει το τυρί

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να τον σερβίρετε στεγνό θα πρέπει να τον φτιάξετε νωρίς έτσι ώστε αφού ψηθεί, να τον αφήσετε να σταθεί ώρες στο ταψί. Αν τον σερβίρετε αμέσως, θα υπάρχουν υγρά αρκετά. Θα δείτε τότε τη διαφορά αν κόψετε κομμάτι ώρες αργότερα! Συνοδέψτε με δροσερή χωριάτικη σλάτα! Είναι κρίμα ένα τόσο ωραίο φαγητό να το απεχθανόμαστε μόνο επειδή είναι τόσο λαδερό, γιατί κατά τ άλλα ειναι νοστιμότατο!
Καλή όρεξη!

www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου