Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σμυρνέικα σουτζουκάκια της γιαγιάς


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αναμεικτό κιμά
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 1/2 κούπα περίπου φρυγανία ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
  • 3 αυγά
  • λιγό λάδι
  • αλάτι
  •  πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας
  • ζάχαρη

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακετεύουμε όλα τα υλικά και τα πλαθούμε σε μακρόστενα σουτζουκακιά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτο.
  3. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερο.
  4. Αφήνουμε τα σουτζουκακια 30 ωρα σε μεσαια φωτιά να βρασούν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει σιγανή φωτια και οχι πολυ τηγανισμά.
Φυσικα γίνονται και χωρις σάλτσα, αλλα και στον φούρνο.
Όσο για την φρυγανία μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε, ανάλογα την υγρασία μου θέλετε να έχει ο κιμάς. Καλή Επιτυχιά !

www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου